Vyhlazené vlasy snadno a rychle

V dnešním blogu se zaměří jedna z našich profesionálních kadeřnic a zároveň školitelka Dominika na péči o hladké vlasy a samozřejmě i pro docílení dokonale hladkých vlasů.

Téměř každý den se já a i mé kolegyně z kadeřnických salonů setkáváme se zákaznicemi, které nám pokládají otázku jak docílit hladkých vlasů a zároveň zdravých vlasů. Často se totiž setkáváme zejména u nových zákaznic s tím, že sice mají vlasy hladké, ale kvalita vlasů díky pravidelnému žehlení vlasů a foukání vlasů velmi trpí. Nadměrné teplo právě ze žehličky na vlasy a fénu způsobí, že sice dosáhnete požadovaného vyhlazení, ale vlasy jsou silně vysušené, dehydratované a dochází také k roztřepení konečků vlasů. Celkově vlasy vypadají nezdravě a pokud se takto pravidelně upravují bez pomoci přípravků určených právě na vyhlazení vlasů nebo třeba jen ochranu proti nežádoucímu teplu z fenu či žehličky, tak se velmi poškozují a zeslabují.

Je to v podstatě vždy podobný scénář u většiny klientek a přitom se stačí tak málo a zaměřit se na podpůrnou péči, která vaše vlasy lépe ochrání ať již jen při klasickém vysoušení vlasů fénem nebo pokud chcete vlasy vyhladit pomocí žehličky na vlasy.

Přípravků na podporu vyhlazení vlasů nebo ochranu vlasů při sušení je mnoho, ale ne každý funguje jak má. Určitě vždy doporučuji používat profesionální produkty se kterými pracují kadeřníci, protože oproti přípravkům z drogerií je to opravdu velký rozdíl.



Za svoji kadeřnickou praxi jsem již vyzkoušela velké množství profesionálních produktů různých značek, takže již dobře rozeznám kvalitní produkty od těch méně kvalitních. Samozřejmě Vám zde dám pár vhodných tipů na produkty se kterými nyní pracujeme v našich kadeřnických salonech, aby jste mohli vyzkoušet i na Vaše vlasy.

Všechny produkty ať už pro vyhlazení vlasů nebo jen pro ochranu vlasů při sušení by měly obsahovat ochranné termo složky, které ochrání vlasy a zajistí, aby nedošlo k poškození v průběhu jejich úpravy při namáhání vysokými teplotami. 

Zde Vám tedy dám pár tipů jak docílit zdravých a vyhlazených vlasů a ve druhé části tipy pro ochranu vlasů pokud vlasy chcete jen klasicky vysoušet fénem bez nutnosti vyhlazení vlasů. 

Vyhlazení vlasů a péče o hladké vlasy

Pro vyhlazení vlasů a péči pro hladké vlasy bych Vám určitě ze svých zkušeností nyní doporučila vyhlazující řadu na vlasy GLAM Smooth od italské profesionální značky Dott.Solari Cosmetics. Tuto řadu používáme v našich kadeřnických salonech již téměř 3 roky a jsme s ní maximálně spokojeni. Tato řada je skvělá i pro následnou domácí péči o vlasy a proto ji i svým zákazníkům vždy doporučujeme. V této vyhlazující péči jsou celkem 3 produkty (vyhlazující šampon, maska a stylingové mléko), které zajistí komplexní péči pro hladké vlasy. 

Nejvíce využívané je zejména právě pro vyhlazení vlasů při žehlení a foukání stylingové vyhlazující termo ochranné keratinové mléko GLAM Smooth Cream. Díky obsahu Keratinu a speciální patentované složky Luminescine® působí tak, že vyhlazuje vlasy a odstraňuje krepatost. Zároveň vyživuje a chrání vlasy před nežádoucím teplem z žehličky a fénu. Vlasy pak jsou hezky vyhlazené, lesklé, hedvábné a mají zdravý vzhled. Stačí nanést krém do rukou a následně rozetřít do vlasů po celé délce a poté použít žehličku. Samozřejmě je také vhodné pro šetrnější péči nastavit žehličku na méně stupňů např. 170 stupňů. Určitě oceníte i velmi příjemnou vůni tohoto mlíčka po kterém Vám budou vlasy nádherně vonět.




Určitě bych Vám také ale doporučila i následnou péči pro maximální efekt hladkých vlasů ve formě vyhlazujícího šamponu GLAM Smooth Shampoo a GLAM Smooth Mask. Šampon i maska také obsahují ochranné a vyhlazující složky Keratin a Luminescine a proto v kombinaci s vyhlazujícím stylingovým mlíčkem GLAM Smooth Cream dodáte vlasům vše potřebné pro zdravé a hladké vlasy.



A zde ještě naprostá NOVINKA super vyhlazující krém na vlasy



GLAM Superliss Cream 150ml

Ultra vyhlazující keratinový krém s ultra hladkým efektem s dlouhotrvajícím účinkem. Aktivuje se zahřátím pomocí fénu nebo žehličky na vlasy. Účinek trvá až dvě nebo tři umytí. Odpuzuje vlhkost a zanechává vlasy hebké, silné a extrémně lesklé. 

Účinky: ultra vyhlazení vlasů - ochrana vlasů při žehlení a fénování - tepelná ochrana - odstraňuje krepatost - vyživuje vlasy - dodání hebkosti

Složení: Keratin - Luminescine

Použití: nastříkejte od kořínků ke konečkům na vlhké vlasy a pokračujte v úpravě fénem. Pro maximální a více hladší efekt použijte žehličku na vlasy. Bez oplachování.

Doporučujeme pro maximální péči kombinovat s vyhlazujícím šamponem Glam Smooth Shampoo a vyhlazující maskou Glam Smooth Mask.

 
Termo ochranná péče při vysoušení vlasů

V této druhé části Vám doporučím produkty, které jsou zase vhodné pokud nepotřebujete vlasy vyhlazovat, ale chcete je jen chránit před nežádoucím teplem z žehličky, kulmy či fénu na vlasy.

V salonu používáme při foukání vlasů produkt od italské značky KAYPRO Thermal Shield Protective Spray. Je ideální právě jako termo ochrana vlasů při fénování či žehlení vlasů. Pomáhá chránit vlasy před dehydratací a poškozením vlasů při žehlení a fénování vlasů. 



Dalším velmi oblíbeným produktem na podobné bázi je produkt Heat Protector Spray – Dott.Solari Cosmetics. Jde také o termo ochranný sprej na vlasy s antistatickými vlastnostmi. Po nanesení na vlasy vytvoří jakýsi štít na ochranu vlasů před teplem fenu, kulmy a žehličky. Dodává zároveň vlasům potřebnou hydrataci a lesk.



Skvělým pomocníkem při sušení či žehlení vlasů a zároveň pro dodání potřebné péče pro každý typ vlasů je jedinečný produkt UNICO Caviar Keratin Spray 10v1. Tento přípravek je jedním z nejvíce oblíbených produktů našich zákaznic, který obsahuje 10 výhod v jednom produktu.


1. Regeneruje vlasy

2. Eliminuje krepatění

3. Uděluje hebkost

4. Účinně rozplétá vlasy

5. Chrání před nežádoucím teplem

6. Udržuje skladbu vlasů 

7. Zabraňuje roztřepení konečků

8. Vyživuje barvené nebo ošetřené vlasy

9. Usnadňuje rozčesávání 

10. Dodává vlasům lesk a zdravý vzhled


Takto jsem se Vám snažila alespoň trošku přiblížit a doporučit produkty se kterými pracujeme v našich salonech a které Vám mohu na základě dlouhodobé zkušenosti doporučit jako vhodnou péči pro vyhlazení vlasů či pro klasickou ochranu při vysoušení vlasů. Věřím, že budete také spokojeni. 

Související produkty