Keratinová regenerační péče pro silně poškozené vlasy

V dnešním blogu bych se s Vámi ráda podělila o své zkušenosti s vlasovou péčí s obsahem keratinu a přidala pár poznatků, které mám zároveň ověřené i na základě spokojenosti zákazníků v našich kadeřnických salonech. Dost často se v poslední době setkáváme s tím, že k nám přichází do salonu nové zákaznice, které mají vlasy silně poškozené, bez lesku či s velmi roztřepenými konečky apod. Při prvním rozhovoru s těmito novými zákazníky se vždy snažíme zjistit důvody, proč se vlasy nachází v tomto stavu a jakým způsobem a hlavně vlasovou péčí by bylo vhodné vlasům pomoci. Na základě těchto prvních setkání s novými zákazníky Vám zde uvedu nejvíce opakované důvody, proč dochází k poškození vlasů

- Domácí barvení vlasů neprofesionálními barvami z drogerie.

- Poškození vlasů po nesprávném melírování vlasů.

- Časté žehlení či kulmování vlasů bez použití ochranné péče.

- Chybně zvolená péče pro konkrétní typ vlasů.

- Usínání s mokrou hlavou.

- Používání neprofesionální vlasové péče.


Samozřejmě důvodů proč jsou vlasy poškozené nebo ve špatném stavu může být podstatně více například spojené s hormonálními změnami, chybějícími vitamíny, nemocí, vlivem počasí a dalších faktorů. Proto pokud Vás trápí problém s poškozenými vlasy, tak je vždy dobré se na začátku zamyslet v čem by mohl být Váš problém, protože často jde o kombinaci více důvodů najednou.
Ať už bude Váš důvod poškozených vlasů jakýkoliv, tak základem je vždy použití profesionální vlasové péče. Je opravdu velký rozdíl v kvalitě profesionálních produktů oproti obyčejným produktům z drogerie. 

Pro silně poškozené vlasy je tedy vhodné použít právě produkty s obsahem keratinové složky. Keratin je typ proteinu, jenž se vyskytuje nejen ve vlasech, ale i v nehtech a pokožce. Keratin je velmi důležitý pro kvalitu a zdravý vzhled vlasů.

- Regeneruje strukturu vlasů a ovlivňuje růst vlasu.

- Dodává pružnost a pevnost vlasu.

- Chrání vlasy před vnějšími vlivy.

- Hydratuje vlasy a dodává hebkost a lesk.

- Intenzivní hydratace suchých vlasů.

- Působí do hloubky vlasů.

- Jedinečný lesk a výživa vlasů.

- Dodání hedvábnosti vlasům.

- Chrání vlasy před kadeřením.

- Dodává vitalitu vlasům.



Pro potřebnou péči je vždy vhodné kombinovat minimálně keratinový šampon a keratinovou regenerační masku na vlasy. Samozřejmě je dobré použít i další produkty pro finální péči a styling, díky nim dosáhnete maximálního efektu a regenerace vlasů. Určitě bych doporučila například keratinovou dvou fázi pro snadné rozčesávání vlasů. Pokud vlasy často žehlíte a fénujete, tak bych doporučila použít i keratinový olej na vlasy, který je skvělý a jako pomocník pro problém s roztřepenými konečky. Pokud jsou vaše vlasy opravdu velmi zničené, tak je vhodné tuto péči doplnit i o regenerační keratinové ampule na vlasy, které dodají vlasům potřebnou hloubkovou péči

Věřím, že Vám několik těchto rad pomůže vybrat správné produkty a Vaše vlasy budou opět krásné a zdravé. Zde Vám ještě uvedu několik tipů profesionálních produktů s keratinovou složkou, které pomohou s regenerací poškozených vlasů.




KAYPRO Keratin Shampoo - keratinový regenerační šampon pro silně poškozené vlasy.

Účinně čistí vlasy, působí restrukturalizačně do hloubky s hydratačním a výživným účinkem na vlasy. Eliminuje krepatění a dodává neuvěřitelný lesk. Jedinečný regenerační šampon pro silně poškozené vlasy s Keratinovou složkou. Působí restrukturalizačně do hloubky vlasů s hydratačním efektem. Přináší okamžitou hebkost, kterou se mění struktura vlasů do hloubky. Vlasy jsou poté lesklé a plné života. Šampon je velmi vhodný pro regeneraci poškozených a roztřepených konečků vlasů. 




KAYPRO Keratin Mask - restrukturalizační maska s keratinem pro poškozené vlasy.

Regenerační keratinová maska pro silně poškozené vlasy s keratinovou složkou. Eliminuje krepatění a přináší okamžitou hebkost, kterou se mění struktura vlasů do hloubky. Působí do hloubky vlasů a proto regenerační maska působí velmi intenzivně. Vlasy jsou poté lesklé a plné života. Maska je také velmi vhodná pro regeneraci poškozených a roztřepených konečků vlasů. 

KAYPRO Keratin 2-Phase spray - keratinová dvoufázová neoplachující péče na vlasy.

Keratinová dvoufázová neoplachující regenerace na vlasy. Ideální také pro usnadnění rozčesávání vlasů. Vhodná pro poškozené, barvené či chemicky ošetřené vlasy. Regeneruje a hydratuje vlasy. Dodává okamžitou hedvábnost a lesklost vlasům. Eliminuje kadeření, přináší vlasům mimořádnou sílu a vitalitu.

KAYPRO Keratin Oil - Keratinový olej elixír pro poškozené vlasy a roztřepené konečky.

Keratinový olej na vlasy. Šetrné složení vlasy nezatěžuje a zanechává je hedvábně jemné. Speciální vyhlazovací funkce zanechává vlasy lesklé, měkké a hedvábné bez zatížení. Jemný „film“ na povrchu vlasů chrání před kadeřením a vlhkostí. Účinně zaceluje roztřepené konečky vlasů. Díky speciální ultra lehké formuli jsou vlasy zaceleny a zároveň chráněny před dalším lámáním. 

KAYPRO Keratin Lotion - keratinová péče pro silně zničené vlasy s keratinem.

Hloubkové keratinové mineralizační ampule pro silně poškozené. Provádí mineralizující péči a pronikají hluboko do struktury vlasů. Přináší bezprostřední pocity měkkosti, lesku a ovladatelnosti vlasů. Regenerují pokožku hlavy a posilují povrch vlasů. Vhodné zejména pro velmi silně poškozené vlasy, které potřebují rychlou regeneraci do hloubky. 

Rigena Lifting reconstructor Dott.Solari - Ultra regenerační 5-ti minutová péče s Keratinem a kyselinou Hyaluronovou

První pomoc pro vlasy. Okamžitá keratinová hluboce regenerační péče s obsahem kyseliny Hyaluronové, keratinových a hedvábných proteinů, který okamžitě opravuje poškozené vlasy. Díky intenzivnímu působení dodává lesk a vrací vitalitu vlasům. Jedinečná koncepce pro maximální a okamžitou péči. Dvě zázračné ampule, které po vzájemném smíchání dodají vašim vlasům neuvěřitelnou regenerační péči. Vyživené a zregenerované vlasy již za 5 minut. Ultra péče pro regeneraci vlasů.

R - POWER Rigena Lifting Dott.Solari - ultra regenerace vlasů do hloubky s vyplňující funkcí pro silně poškozené, křehké, jemné či suché vlasy nebo roztřepené konečky. 

Ultra regenerace pro silně poškozené vlasy. Speciální složení s obsahem kyseliny Hyaluronové a Glycolu pro maximální péči o vlasy. Jedinečná funkue tohoto přípravku se aktivuje při kontaktu s vodou, kdy vznikne lehká krémová emulze. Regenerační složky se okamžitě váží na vlasy a obnovují vlasové vlákno v poškozených oblastech. Díky nim jsou vlasy lesklejší, hebčí, hydratované a zároveň restrukturalizované. Je vhodný pro všechny typy vlasů, zejména pro chemicky poškozené vlasy. Regeneruje, dodává lesk a hedvábnost.


UNICO Keratin spray 10v1 Dott.Solari - keratinová sprej maska 10v1 bez oplachování s Bambuckým máslem a Keratinem.

Jedinečný multifunkční přípravek na vlasy s obsahem keratinu „vše v jednom“ pro vyhlazení, vyrovnání a regeneraci vlasů s jedinečnou parfemací. Vhodný pro všechny typy vlasů. Pro svou multifunkčnost se mu přezdívá „kadeřník do kabelky“. Doporučujeme také jako ochranu při žehlení, fénování či kulmování vlasů.

1. regeneruje vlasy

2. eliminuje krepacení vlasů

3. dodává měkkost

4. rozplétá vlasy

5. chrání proti teplu

6. udržuje skladbu vlasů

7. zabraňuje třepení

8. vyživuje barvené nebo ošetřené vlasy

9. zlepšuje česání

10. dodává lesk

Glam Smooth Cream Dott.Solari - vyhlazující keratinové termo ochranné mléko na vlasy ideální pod žehličku, fén a kulmu na vlasy.

Neoplachující krém mléko pro vyhlazení všech druhů vlasů. Díky vzácným specifickým účinným látkám působí tak, že vyhlazuje vlasy a odstraňuje krepatost, uspořádává, vyživuje a chrání vlasy před teplem. Uděluje vlasům lesk, hedvábný a zdravý vzhled. 

Související produkty